Eenpans-tomatenorzo met kip,

olijven en rozemarijn

Personen:
4 personen
Bereidingstijd:
25
Voedingswaarde:
515 kcal
717 Lassie volkoren orzo eenpans tomatenorzo kip olijven rozemarijn liggend beeld

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 400 g kipfilet
  • 2 el olijfolie
  • 1 pak Lassie Volkoren Orzo (275g)
  • 100 g groene olijven zonder pit
  • 150 ml rode wijn
  • 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
  • 300 ml kippenbouillon (van tablet)
  • 2 takjes rozemarijn

Bereidingswijze

Hoe bereid ik het?

1. Snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes.

2. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de kipblokjes toe en bak in 4 min. bruin.

3. Schep de orzo en de olijven erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Voeg het blik tomatenblokjes, de bouillon en de takjes rozemarijn toe en breng weer aan de kook.

4. Draai het vuur laag. Kook de orzo ongeveer 10 min., tot alle vocht is opgenomen en de orzo beetgaar is. Roer regelmatig.

5. Breng de orzo op smaak met zout en peper en schep op 4 borden.

Tip: Breng de eenpansorzo pittig op smaak met een mespunt gedroogde chilivlokken.

Tip: Liever zonder vlees? Vervang de kipfilet door champignons. Veeg de champignons schoon en halveer ze.

Bevat p.p.: 515 kcal, 34 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Volkoren Orzo 275g tekst wit
Volkoren Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risottogerechten. Het is pasta in de vorm van rijst en heeft een zachte smaak en bite. Deze volkoren orzo is een bron van vezels.

Lassie Orzo 275g tekst wit
Orzo

Orzo is een verrassend alternatief voor rijst, bijvoorbeeld in een salade of risotto-gerechten. Het is pasta in rijstvorm en heeft een zachte smaak en bite.