Bereidingswijze
Hoe bereid ik het?
1. Snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes.
2. Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de kipblokjes toe en bak in 4 min. bruin.
3. Schep de orzo en de olijven erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Voeg het blik tomatenblokjes, de bouillon en de takjes rozemarijn toe en breng weer aan de kook.
4. Draai het vuur laag. Kook de orzo ongeveer 10 min., tot alle vocht is opgenomen en de orzo beetgaar is. Roer regelmatig.
5. Breng de orzo op smaak met zout en peper en schep op 4 borden.
Tip: Breng de eenpansorzo pittig op smaak met een mespunt gedroogde chilivlokken.
Tip: Liever zonder vlees? Vervang de kipfilet door champignons. Veeg de champignons schoon en halveer ze.
Bevat p.p.: 515 kcal, 34 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel