Bereidingswijze
- Snipper de ui. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit in een ruime koekenpan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de kipblokjes toe en bak in 4 min. bruin.
- Schep de orzo en de olijven erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de wijn in de pan en breng aan de kook. Voeg het blik tomatenblokjes, de bouillon en de takjes rozemarijn toe en breng weer aan de kook.
- Draai het vuur laag. Kook de orzo ongeveer 10 min., tot alle vocht is opgenomen en de orzo beetgaar is. Roer regelmatig.
- Breng de orzo op smaak met zout en peper en schep op 4 borden.
Tip: Breng de eenpansorzo pittig op smaak met een mespunt gedroogde chilivlokken.
Tip: Liever zonder vlees? Vervang de kipfilet door champignons. Veeg de champignons schoon en halveer ze.
Bevat p.p.: 515 kcal, 34 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel