Bereidingswijze
- Boen de sinaasappel schoon en rasp de schil. Pers de sinaasappel uit. Vul het sinaasappelsap aan met water tot 500 ml. Wrijf in een vijzel de saffraan met wat zout tot poeder.
- Verwarm 4 eetlepels olijfolie in een pan en roer de paellarijst, saffraan, paprikapoeder en sinaasappelrasp erdoor. Verwarm de rijst al roerend tot de korrels rondom glanzen. Schenk het aangelengde sap erbij en kook 8 min.
- Pel en snipper de ui. Snijd de venkel en paprika in kleine blokjes.
- Schep de azijn, venkel, paprika en de helft van de ui door de paella en laat deze nog 5 min. nagaren en daarna afkoelen.
- Spoel de mosselen onder stromend water en leg ze in een pan. Gooi kapotte mosselen en mosselen die na een flinke tik tegen het werkvlak niet vanzelf dicht gaan, weg. Strooi de knoflook en rode peper erover en besprenkel nog met 2 eetlepels olijfolie.
- Smoor de mosselen in een dichte pan in 6 - 8 min. gaar. De schelpen staan dan open.
- Schep de munt of dragon door de paella. Schep een grote berg paella op een platte schaal en verdeel de mosselen eromheen.
Tip: Vervang de mosselen door garnalenspiesjes. Ontdooi 500 g grote garnalen zonder kop en pel ze. Maak per persoon 3 spiesjes: steek aan tapasprikkers elk 3 garnalen en bestrijk ze met een mengsel van olijfolie, geperste knoflook en wat chilipoeder. Leg de spiesjes in een grillpan en bak ze in 3 - 5 min. rondom gaar.
Bevat p.p: 420 kcal. 12 g eiwit, 17 g vet waarvan 3 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel