Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de courgette in de lengte en hol de helften met een lepel uit tot op ¾ cm van de wand. Snijd het vruchtvlees uit de uitgeholde courgettes fijn.
- Verwarm 2 eetlepels olijfolie en fruit de ui met de knoflook en het courgettevruchtvlees in 3 - 4 min. zachtjes glazig.
- Neem de pan van het vuur en schep de gekookte rijst door het gebakken courgettemengsel. Schep ook de peterselie, olijven en de helft van de feta erdoor en voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
- Vul de courgettehelften met het rijstmengsel en druk het goed aan. Zet de courgettes in een ingevette ovenschaal en verdeel de resterende feta erover. Meng de tomatenpuree met 100 ml heet water, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper en schenk dit op de bodem van de schaal.
- Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de courgettes in 25 - 30 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse salade.
Tip: Neem in plaats van rijst een restje couscous of quinoa.
Bevat p.p: 500 kcal. 14 g eiwit, 29 g vet waarvan 10 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel