Lichte recepten

Bekijk nu de lichte recepten van Lassie en vind een lichte maaltijd voor ieder moment van de dag. Van salade tijdens de lunch tot een kop soep of ovenschotel voor bij het avondeten. Met kip, vis of vega en altijd op een bedje van licht verteerbare rijst of andere granen. Lekker, gezond en makkelijk te maken. Wat wil je nog meer?

Altijd een lichte maaltijd voor de maag

Je hebt niet altijd zin in een stevig bordje eten. Soms wil je gewoon iets lichts. Omdat je je niet zo lekker voelt, bijvoorbeeld. Of om te eten met warm weer. Dat snappen we en daarom hebben we allerlei verschillende lichte recepten voor je ontwikkeld. Zodat je ondertussen wel gewoon gevarieerd kunt blijven eten!

Voor de lunch en het avondeten

Je vindt hier zowel lichte lunch recepten als licht verteerbare maaltijden voor het avondeten. Denk aan een rijstsalade, aan een frittata of aan een kopje pompoensoep met een stukje ciabatta. Kan allemaal. We hebben zelfs wat fijne toetjes voor je ontwikkeld. Met Lassie kun je dus de hele dag door licht eten!

Lichte recepten met kip, vis of vega

Er is voor ieder wat wils. Ga bijvoorbeeld voor een bordje kippensoep of quinoasalade met gerookte kipfilet. Maak vanavond kabeljauw uit de oven. Of laat die kip en vis vandaag zitten en ga op de vegetarische tour met een mediterrane groentestoof. Het is maar net waar je zin in hebt - of wat je maag aan kan.

Met rijst

Rijst is de perfecte basis van licht verteerbaar voedsel. Vooral witte rijst ligt niet zo zwaar op de maag. Daarom maken we graag lichte recepten met rijst en groenten als wortelen, broccoli, sperziebonen en erwtjes. Eventueel dus in combinatie met een mager stukje vlees of vis. Daarmee krijg je toch gewoon alle belangrijke voedingsstoffen binnen.

Weinig ingrediënten

Als het even kan, koken we ook graag lichte gerechten met maar weinig ingrediënten. Dat scheelt vaak al een hoop. Zo maken we bijvoorbeeld een simpele nasi met een omeletje of draaien we een rijstschotel met tonijn en paprika in elkaar. En als we geen tijd hebben, dan slingeren we de wok aan voor kip met paksoi en cashewnotenrijst!

Ovenschotels, soep & meer

Ook als je last hebt van je maag of darmen is het belangrijk om goed en gezond te blijven eten. En om alle voedingsstoffen binnen te krijgen, moet je gevarieerd blijven eten. Daarom hebben we verschillende gerechten voor je op een rijtje gezet. Van soep en salade tot stoof- en ovenschotels. Dat houdt het leuk!

Gezonde lichte recepten

Onze lichte maaltijden zitten altijd boordevol groenten. Bij voorkeur licht verteerbare groenten als spinazie, sperzieboontjes, bloemkool of asperges. Maar ook worteltjes, rode bieten, doperwtjes of bijvoorbeeld zuurkool. Zo kun je altijd iets kiezen wat je lekker vindt - of wat je kunt maken met wat je nog hebt liggen. Scheelt weer een tripje naar de winkel!

Lekkere lichte recepten

Naast gezond wil je natuurlijk ook lekker eten. Dat snappen we. Daarom gebruiken we fijne smaakmakers in plaats van romige of vette sauzen. Denk aan verse kruiden, een scheutje sojasaus of gewoon wat zout en peper. Meer heb je vaak niet nodig om iets lekkers op tafel te kunnen zetten!

Makkelijke lichte recepten

Over het algemeen zijn onze lichte maaltijden makkelijk te maken en klaar in een handomdraai. Je hoeft je dus niet uit te sloven als je je niet zo lekker voelt. En je kunt dus ook gewoon iets lichts en gezonds eten als je thuiskomt van een drukke werkdag en geen tijd hebt om uitgebreid te koken.

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: