Bereidingswijze
- Snijd de watermeloen in gelijke stukken van 2 cm dik. Meng de sojasaus met de sesamolie. Breng op smaak met peper en een klein snufje zout. Marineer de watermeloen 10 minuten met het sesam-sojamengsel.
- Verwarm de oven voor op 160°C. Verdeel de gemarineerde meloenstukjes over het rooster en droog ze in 30 minuten in de oven.
- Blancheer ondertussen de sugarsnaps 4 minuten. Giet af, spoel koud en halveer in de lengte.
- Snijd de radijs in dunne plakjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in blokjes.
- Bereid de poké bowl rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iets afkoelen en verdeel over twee kommen.
- Laat de watermeloen iets afkoelen en snijd in blokjes.
- Verdeel de watermeloen, sugarsnaps, radijsjes, avocado, wakamé salade en wortel julienne in groepjes over de bowl, zigzag de Sriracha mayo over de bowl en bestrooi met de crispy topping.
Tip: Maak je eigen crispy topping door 2 el panko, 2 el sesamzaadjes en 1 tl knoflookpoeder kort te roosteren in de pan en vervolgens te mengen met 1 vel crispy nori.
Tip: Geef dit gerecht een extra insta-factor door van je avocado een avocado roos te maken met deze hack.
Tip: Paarse, eetbare bloemen werken fantastisch om de kleuren uit deze bowl nog meer op te halen.
Bevat p.p.: 725 kcal, 13 g eiwit, 37 g vet waarvan 4 g verzadigd, 80 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel