Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in de vuurvaste pan, voeg de wokgroente toe en bak al omscheppend 2 minuten. Roer de rijst erdoor (je hoeft de rijst dus inderdaad niet eerst te koken ;). Voeg vervolgens de soepballetjes, tomatenblokjes en 1 blikje water toe. Breng op smaak met de oregano, zout en peper. Roer goed en breng de saus aan de kook. Leg een deksel op de pan, plaats de pan in het midden van de oven.
- Haal na 20 minuten de pan uit de oven. Strooi de kaas erover. Plaats de pan, zonder deksel nog 10 minuten terug in de oven zodat de kaas smelt.
- Verdeel de rijst over 4 diepe borden.
Tip: Knijp de ketchup ernaast en serveer met knapperige komkommerplakjes.
Tip ouders: Verbrokkel voor een vegetarische of pittigere variant 75 g fetakaas over de rijst voor deze in de oven gaat en laat de soepballetjes achterwege.
Bevat p.p.: 720 kcal. 29 g eiwit, 34 g vet waarvan 11 g verzadigd, 70 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel