Madras curry

met champignons en sojabonen

Personen:
2
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
775 kcal
Stazak Basmati Kokos Citroengras Madras Curry Metchampignons En Sojaboontjes

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 1 bos bosuien, in stukken van 3 cm gesneden
  • 350 g (mini)champignons
  • 1 el currypoeder madras
  • 225 ml tomato frito of tomatenblokjes
  • 175 ml kokosmelk
  • 200 g sojaboontjes (koeling)
  • 1 verpakking Lassie Minuutje Basmatirijst (250 g)

Optioneel

  • 50 g cashewnoten
  • 2 el sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de bosui 3 minuten zonder te kleuren. Voeg de champignons toe en bak 4 minuten mee. Voeg de currypoeder, tomaat frito en kokosmelk toe. Breng de curry aan de kook, draai het vuur laag en stoof 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de sojabonen toe. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm intussen de minuutjes Basmatirijst volgens de aanwijzingen in de magnetron.
  3. Verdeel de rijst over 2 diepe borden en schep de curry erbij.

Tip: Lekker met geroosterde cashewnoten of sesamzaadjes. Maak deze curry een dag van tevoren, dan trekken de smaken er helemaal in.

Bevat p.p.: 775 kcal. 21 g eiwit, 51 g vet waarvan 20 g verzadigd, 52 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Basmatirijst Minuutje 250g tekst wit
Minuutje Basmatirijst

Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.