Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.
Madras curry
met champignons en sojabonen
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de bosui 3 minuten zonder te kleuren. Voeg de champignons toe en bak 4 minuten mee. Voeg de currypoeder, tomaat frito en kokosmelk toe. Breng de curry aan de kook, draai het vuur laag en stoof 10 minuten. Voeg de laatste 5 minuten de sojabonen toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm intussen de minuutjes Basmatirijst volgens de aanwijzingen in de magnetron.
- Verdeel de rijst over 2 diepe borden en schep de curry erbij.
Tip: Lekker met geroosterde cashewnoten of sesamzaadjes. Maak deze curry een dag van tevoren, dan trekken de smaken er helemaal in.
Bevat p.p.: 775 kcal. 21 g eiwit, 51 g vet waarvan 20 g verzadigd, 52 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Minuutje Basmatirijst