Bereidingswijze
- Kook het sap met de wijn en suiker op hoog vuur in ca. 15 min. tot ongeveer een derde over is en het een licht stroperig sausje is.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de zoete aardappelen en snijd de helften in parten. Halveer de ongepelde tenen knoflook. Schep in een braadslede de zoete aardappel om met de knoflook, paprika en champignons en verdeel de peperreepjes en takjes tijm ertussen.
- Schenk het ingekookte vocht over het groentemengsel en schep alles goed door. Bak de groenten in 25 - 30 min. gaar in de oven.
- Kook de zilvervliesmix gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Schep in diepe borden een bergje zilvervliesmix en verdeel de groenten eromheen. Schep wat van het vocht over de zilvervliesspeltmix.
Tip: Voor de vleesliefhebbers: leg op de zilvervliesmix dunne plakjes gebakken eendenborstfilet of entrecote en schenk nog wat jus over het geheel.
Bevat p.p: 485 kcal. 12 g eiwit, 2 g vet waarvan 1 g verzadigd, 96 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel