Minuutje Basmatirijst met kip

snijbonen en tomatentapenade

Personen:
2
Bereidingstijd:
10 minuten
Voedingswaarde:
805 kcal
Notenrijst Gebakken harissa zalm notenrijst spinazie 3

Ingrediënten

  • 3 el olie
  • 350 g kipfiletblokjes (1 schaal)
  • 400 g snijbonen, in stukjes van 3 cm
  • 2 el zongedroogde tomatentapenade
  • 1 verpakking Lassie Minuutje Basmatirijst
  • 4 el pijnboompitten, geroosterd

Optioneel

  • 85 g rucola (zak)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan, bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze op hoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur lager en bak ze in ca. 6 minuten gaar.
  2. Kook in de tussentijd de snijbonen in ruim water met zout in ca. 5 minuten gaar. Giet het kookvocht af en roer de tomatentapenade erdoor.
  3. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Stort de rijst op 2 borden, schep de kip en bonen ernaast. Strooi de pijnboompitten erover.

Tip: Lekker met rucolasla.

Bevat p.p.: 805 kcal. 52 g eiwit, 41 g vet waarvan 6 g verzadigd, 52 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Basmatirijst Minuutje 250g tekst wit
Minuutje Basmatirijst

Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.