Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.
Minuutje Basmatirijst met kip
snijbonen en tomatentapenade
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 10 minuten
- Voedingswaarde:
- 805 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een koekenpan, bestrooi de kipblokjes met zout en peper en bak ze op hoog vuur rondom goudbruin. Draai het vuur lager en bak ze in ca. 6 minuten gaar.
- Kook in de tussentijd de snijbonen in ruim water met zout in ca. 5 minuten gaar. Giet het kookvocht af en roer de tomatentapenade erdoor.
- Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Stort de rijst op 2 borden, schep de kip en bonen ernaast. Strooi de pijnboompitten erover.
Tip: Lekker met rucolasla.
Bevat p.p.: 805 kcal. 52 g eiwit, 41 g vet waarvan 6 g verzadigd, 52 g koolhydraten en 10 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Minuutje Basmatirijst