Ingrediënten

  • 1 zak Lassie voorgestoomde couscous (200 g)
  • 2 eetlepels zongedroogde tomatentapenade
  • 2 eetlepels harissa
  • 60 g kidneybonen (mini packs), afgespoeld en uitgelekt
  • 300 g trostomaten, in plakken
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 50 g fetakaas

Optioneel

  • 1 aubergine
  • 150 g gegrilde kipfilet (schaal)

Bereidingswijze

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Roer de tomatentapenade en harissa door de kidneybonen en meng door de couscous. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de plakjes tomaat over 2 grote borden. Schep de couscoussalade erop. Schep de uien eroverheen en verkruimel de fetakaas erover.

Groentetip: Snijd de aubergine in de lengte in dikke partjes en vervolgens door de helft. Bestrooi ze met zout. Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en bak de aubergine goudbruin, keer regelmatig.

Tip: Zin in vlees? Serveer met plakjes gegrilde kipfilet.

Bevat p.p.: 440 kcal, 17 g eiwit, 14 g vet waarvan 5 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde Couscous

Voorgestoomde couscous is de perfecte basis voor een snelle maaltijd. De couscous is namelijk al gaar en kan zó in een salade. Of verwarm de couscous kort in een warm gerecht.

Bekijk product

Ontdek onze recepten