Pittige couscoussalade
met ui, kidneybonen en fetakaas
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 10 minuten
- Voedingswaarde:
- 440 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Roer de tomatentapenade en harissa door de kidneybonen en meng door de couscous. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Verdeel de plakjes tomaat over 2 grote borden. Schep de couscoussalade erop. Schep de uien eroverheen en verkruimel de fetakaas erover.
Groentetip: Snijd de aubergine in de lengte in dikke partjes en vervolgens door de helft. Bestrooi ze met zout. Verhit 3 eetlepels olie in een hapjespan en bak de aubergine goudbruin, keer regelmatig.
Tip: Zin in vlees? Serveer met plakjes gegrilde kipfilet.
Bevat p.p.: 440 kcal. 17 g eiwit, 14 g vet waarvan 5 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel