Deze voorgestoomde basmatirijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.
Kiphaasjes
met peterselie-roomsaus
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 765 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de helft van de boter in een hapjespan, fruit de ui en knoflook op laag vuur. Schuif de uitjes aan de kant in de pan. Bestrooi de kipfilethaasjes met zout en peper. Voeg de resterende boter toe, bak de kip rondom goudbruin. Leg een deksel op de hapjespan en bak in circa 6 min. goudbruin en gaar.
- Breng in de tussentijd de slagroom in een steelpan aan de kook. Voeg de peterselie toe en laat op laag vuur in 1 min. inkoken. Breng op smaak met zout en peper.
- Kook de bimi in ruim kokend water met zout in circa 3 min. beetgaar.
- Verwarm in de tussentijd de rijst volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking.
- Meng de kipfilethaasjes en kruidensaus. Verdeel de rijst en bimi over 2 diepe borden, schep de kip met saus ernaast. Strooi de hazelnoten erover.
Tip: Lekker met groene sla met mosterddressing. Wil je liever een vegetarische maaltijd? Vervang het vlees dan door een paddenstoelenmelange.
Bevat p.p.: 765 kcal. 43 g eiwit, 42 g vet waarvan 19 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Minuutje Basmatirijst