De vernieuwde Meer Notenrijst bevat de vertrouwde ingrediënten zoals papaja en amandelen én nu nog meer noten! Samen geven die de rijst een lichtzoete smaak en heerlijke bite. Meer ingrediënten, meer smaak!
Paprika gevuld
met noten-rozijnenrijst
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 663 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Halveer de paprika’s door de steel, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en leg ze op de bakplaat. Fruit de ui in 1 eetlepel olie 4 min., voeg de knoflook en de shoarmakruiden toe en roerbak nog 1 min. Meng de kikkererwten, feta en munt erdoor en vul de paprika’s hiermee. Bedruppel ze met het vocht van de kikkererwten en 1 theelepel olijfolie. Bak de paprika’s 15 min. in de oven.
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af en schep de rozijnen erdoor. Laat de rijst nog 10 min. staan met het deksel op de pan.
- Serveer de paprika’s met de noten-rozijnenrijst en garneer ze met de munt.
Bevat p.p.: 663 kcal. 24 g eiwit, 33 g vet en 64 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Meer Noten rijst