Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.
Groentetajine
met reuzenbonen en couscous
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 470 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Bestrooi met de ras el hanout en schep de paprika, courgette en pompoen erdoor. Bak al omscheppend 3 - 4 min.
- Bestrooi met zout en versgemalen peper en schenk het tomatensap erbij. Schep de reuzenbonen erdoor. Smoor de groenten afgedekt in 6 - 8 min. zachtjes gaar. Schep regelmatig om.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de couscous in wijde kommen en schep de groentetajine erop.
Tip: Varieer met groente van het seizoen. Bijvoorbeeld sperzieboontjes, snijbonen, wortel of pastinaak toe. Garneer met verse peterselie of oregano. Of bestrooi met pompoenpitten!
Bevat p.p: 470 kcal. 15 g eiwit, 13 g vet waarvan 2 g verzadigd, 69 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Couscous