Nasi Goreng van Lassie is gekruid met Indonesische specerijen. Hiermee staat de klassieker snel op tafel.
Nasi goreng
met garnalenomelet
- Personen:
- 3
- Bereidingstijd:
- 15 minuten
- Voedingswaarde:
- 605 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Klop de eieren los. Meng met de garnalen, helft van de bosuitjes, peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan, giet het eimengsel erin en bak in ca. 6 min. gaar. Keer als de bovenkant net gestold is.
- Verhit de rest van de olie in een wok en bak de kool 2 min. Bak de rest van de bosuitjes 1 min. mee. Voeg de nasi toe en bak nog 1 min. Breng op smaak met de ketjap.
- Verdeel de nasi over 3 borden en serveer met de omelet.
Tip: Voeg voor pittige nasi 2 tl sambal badjak toe.
Bevat p.p.: 605 kcal. 30 g eiwit, 19 g vet en 78 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Nasi Goreng