Couscous is voor Noord-Afrika wat rijst is voor Azië. Inmiddels is couscous ook hier populair. Logisch, want couscous is lekker, een bron van eiwitten én makkelijk te bereiden: klaar na 5 minuutjes wellen.
Biefstuk met tomaat
en abrikozen uit de oven
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 685 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 °C. Leg de tomaten in een ovenschaal en verdeel de ui, knoflook, abrikozen en takjes tijm ertussen. Maal er wat zeezout en zwarte peper boven en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie. Schep alles om.
- Laat de tomaten en ui in 15 - 20 min. garen in de oven. Schep regelmatig om.
- Meng zout, peper, komijn, kaneel en 2 eetlepels olie en schep de biefstuk erdoor. Rooster de stukken biefstuk in een hete grillpan in 4 min. mooi bruin, zorg dat ze van binnen nog rosé zijn.
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de couscous in wijde kommen en schep de tomaten met ui en abrikozen aan één kant en de biefstuk aan de andere kant.
Tip: Garneer de couscous met geroosterde amandelen. Rooster daarvoor al omscheppend grof gehakte bruine amandelen of geschaafde amandelen in een droge koekenpan goudbruin.
Bevat p.p: 685 kcal. 35 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 89 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
BIO Couscous