Vluggort
Vluggort is gepelde gerst die al eeuwenlang wordt gebruikt als basis voor pap. De graansoort doet het goed in romige gerechten, zowel zoet als hartig.
Tip: Je kunt voor dit recept ook diepvries rood fruit gebruiken. Laat het in een kom bij kamertemperatuur ontdooien. Kies voor de topping 250 gram van het mooiste fruit en houd dit apart. Pureer de rest van het ontdooide fruit zoals aangegeven in het recept
Tip: Vervang voor een wat gezondere versie de slagroom door stevige Griekse yoghurt (10% vet). Meng de helft van de yoghurt door de afgekoelde vluggort – stijfkloppen is niet nodig – en gebruik de rest voor de topping.
Bevat p.p: 455 kcal. 5 g eiwit, 21 g vet waarvan 13 g verzadigd, 57 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel
Vluggort is gepelde gerst die al eeuwenlang wordt gebruikt als basis voor pap. De graansoort doet het goed in romige gerechten, zowel zoet als hartig.