Bereidingswijze
- Meng voor de marinade in een kom de sojasaus, sesamolie, honing en 1 eetlepel water. Voeg de bosui en sesamzaadjes toe. Je kunt de marinade naar wens pittiger maken door er srirachasaus aan toe te voegen.
- Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrooi rondom met zout en peper. Wentel de vis door 2/3 van de marinade, bewaar de rest voor de garnering.
- Bereid de Poké Bowl rijst volgens het basisrecept (link).
- Snijd in de tussentijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Snijd in dunne plakjes.
- Verdeel de rijst over 4 kommen en schep de avocado over de rijst. Leg de gemarineerde zalm ernaast. Verdeel de pickled ginger, sojaboontjes en bosui erover. Schep de resterende marinade.
Tip: Knip 2 vellen nori in reepjes, strooi ze over de poké bowl en serveer wasabimayonaise erbij.
Bevat p.p.: 865 kcal. 29 g eiwit, 46 g vet waarvan 6 g verzadigd, 79 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel