Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
- Meng 2 eetlepels sojasaus met 1 theelepel sambal en 1½ eetlepel olie. Wentel de kipfilets erdoor en wrijf de saus goed in. Rooster de kipfilets in een hete grillpan in 10 - 12 min. goudbruin en gaar.
- Hak de cashewnoten fijn. Verwarm ½ eetlepel olie in een kleine pan en fruit de sjalot zachtjes glazig. Roer de cashewnoten erdoor en bak even mee. Roer er 1 theelepel sambal en 1 eetlepel sojasaus door en schenk de kokosmelk erbij. Laat 6 - 8 min. zachtjes sudderen. Maal de saus kort in de blender. Voeg een scheutje water toe als de saus te dik wordt.
- Snijd de spitskool in de lengte in vieren en verwijder de harde stronk. Snijd de parten in repen. Verwarm 2 eetlepels olie in een wok en bak de spitskool al omscheppend in 4 - 6 min. beetgaar, voeg zo nodig een scheut water toe. Schep de koriander erdoor.
- Serveer de rijst in wijde kommen. Leg de kipfilet aan één kant en schep de spitskool aan de andere kant. Schep wat cashewnotensaus over de kip en de spitskool.
Tip: Dit gerecht is ook lekker met paksoi, andijvie of wilde spinazie in plaats van spitskool.
Bevat p.p: 845 kcal. 41 g eiwit, 42 g vet waarvan 14 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel