Nasi Goreng van Lassie is gekruid met Indonesische specerijen. Hiermee staat de klassieker snel op tafel.
Pittige nasi goreng
met broccoli
- Personen:
- 2
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 465 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoliroosjes en wortelplakjes in een pan met ruim kokend water en wat zout in 2 - 3 min. beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud stomend water en laat ze goed uitlekken.
- Bak het gehakt in een hapjespan al roerend rul en knapperig. Roer de ketjap en sambal erdoor en voeg zout naar smaak toe. Laat het vocht verdampen.
- Schep driekwart van het gehakt met de broccoliroosjes en wortel door de rijst. Breng de nasi goreng op smaak met sambal en ketjap.
- Serveer de nasi goreng op borden en garneer met nog een lepel gehakt en een lepel paprikazoetzuur.
Tip: Serveren de nasi met grote stukken kroepoek, pittig geroosterde pinda’s en repen komkommer.
Bevat p.p: 465 kcal. 21 g eiwit, 14 g vet waarvan 5 g verzadigd, 61 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Nasi Goreng