Deze voorgestoomde rijst is na 1 minuut in de magnetron al klaar. Perfect dus voor een supersnelle maaltijd. Handig verpakt in twee eenpersoonsporties.
Kipsaté
met pindasaus en boontjes
- Personen:
- 1
- Bereidingstijd:
- 12 minuten
- Voedingswaarde:
- 815 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Week de spiesjes even in water. Kook de sperzieboontjes in een pan met ruim water in 8 - 10 min. beetgaar.
- Meng in een kom ½ theelepel sambal met 1 eetlepel sojasaus en olie. Schep de kipblokjes erdoor en steek ze aan de spiesjes. Rooster de spiesjes in een hete grillpan in 6 - 8 min. rondom bruin en gaar.
- Verwarm in een steelpan de pindakaas met ½ theelepel sambal, 1 eetlepel sojasaus en 100 ml water al roerend tot een smeuïge pindasaus.
- Verwarm intussen de rijst volgens de aanwijzingen in de magnetron. Open de verpakking en keer de rijst op een bord. Leg de kipspiesjes aan één kant van de rijst en schep de pindasaus erover. Schep de sperzieboontjes aan de andere kant.
Tip: Lekker met stukjes casave kroepoek en wat atjar tjampoer.
Bevat p.p: 815 kcal. 44 g eiwit, 42 g vet waarvan 7 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Minuutje Toverrijst