Bereidingswijze
- Kook de orzo gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook in de tussentijd in een pan met ruim water en zout de aspergepunten in 3 minuten beetgaar. Giet het kookvocht af en laat de aspergepunten iets afkoelen.
- Verhit in tussentijd de olie in een hapjespan, bestrooi de kiphaasjes met zout en peper en bak ze aan beide kanten goudbruin. Keer regelmatig en bak ze in ca. 5 minuten gaar.
- Meng in een ruime kom de sla en asperges met de dressing, houd eventueel iets van de dressing achter om te garneren. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de orzo in 4 diepe borden, schep de salade ernaast. Snijd de kiphaasjes schuin doormidden en leg ze erop. Leg verschillende stapeltjes komkommerplakjes op de salade en leg de ansjovisfilets erover. Verdeel ook stapeltjes appelplakjes over de salade. Sprenkel eventueel nog een beetje dressing over de salade. Maal er verse peper over.
Tip: Kook de boontjes 3 minuten in zout water en laat hierna afkoelen. Schep de boontjes om met de salade.
Vegatip: Vervang de kip door een zachtgekookt eitje en geschaafde Parmezaanse kaas. En vervang de ansjovisdressing door vega kruidendressing
Bevat p.p.: 515 kcal. 28 g eiwit, 18 g vet waarvan 2 g verzadigd, 58 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel