Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.
Chinese groenterijst
met varkensreepjes en babi pangangsaus
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 605 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in de tussentijd 2 eetlepels olie in een wok, voeg de groenten toe, schep ze op hoog vuur regelmatig om en bak enkele minuten; de groenten mogen nog lekker knapperig zijn. Schep ze uit de wok op een bord en houd warm.
- Voeg het vlees toe aan de wok en bak het 4 minuten op hoog vuur, schep het regelmatig om.
- Maak in een ander pannetje de saus: breng 275 ml water en de babi pangangmix al roerend aan de kook. Laat het op laag vuur een paar minuten zachtjes koken.
- Meng de rijst door de gewokte groenten. Verdeel de Chinese groenterijst over 4 diepe borden, schep het vlees ernaast. Schep de babi pangangsaus over het vlees of serveer ernaast.
Tip: Snijd de komkommer en wortel met een spiraalsnijder in slieren of schaaf met de kaasschaaf in lange linten. Meng door elkaar en geef het als rauwkostsalade bij het wokgerecht.
Tip ouders: Voeg voor een pittige Chinese rijstschotel aan tafel sambal badjak toe en breng op smaak met ketjap.
Bevat p.p.: 605 kcal. 28 g eiwit, 21 g vet waarvan 4 g verzadigd, 74 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Toverrijst