Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.
Kip kerrie
met ananas
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 660 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in reepjes. Snijd de paprika in kleine blokjes.
- Verhit in een koekenpan de olie. Bak de kipblokjes in 4 min. goudbruin. Schep ze uit de pan.
- Fruit in het bakvet de ui met de rode peper en de paprika 2 min. Roer de kerrie erdoor en bak 1 min. zachtjes mee.
- Doe de kipblokjes terug in de pan. Schenk de kookroom erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kip kerrie 10 min. tot de kip gaar is en de saus de gewenste dikte heeft.
- Laat de ananasblokjes goed uitlekken.
- Roer de ananasblokjes door de kip kerrie. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de rijst over 4 borden. Schep er de kip kerrie bij.
Kids tip: Voeg met de kookroom 2-3 el rozijnen toe.
Tip: Vervang voor een frisse smaak de ananasstukjes uit blik door verse ananasblokjes of bevroren ananasstukjes uit de diepvries.
Bevat p.p.: 615 kcal, 30 g eiwit, 23 g vet waarvan 10 g verzadigd, 71 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Toverrijst