Gojibessenrijst

met pitten

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
310 kcal
Dessertrijst Gojibessenrijst Met Pitten

Ingrediënten

  • 200 g Lassie Dessertrijst
  • 1 l amandelmelk
  • 30 g gedroogde gojibessen
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el pompoenpitten

Kookstand

Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.

Bereidingswijze

  1. Bereid de dessertrijst met de melk volgens de bereidingswijze op de verpakking, samen met de gojibessen. Laat de rijst nog een paar min. staan om de gedroogde bessen verder te laten wellen.
  2. Rooster intussen de beide soorten pitten in een droge koekenpan licht gekleurd en knapperig en zet apart.
  3. Serveer de gojibessenrijst warm of koud, gegarneerd met de geroosterde pitten.

Bevat p.p: 1300 kJ/310 kcal. 7 g eiwit, 12 g vet waarvan 3 g verzadigd, 42 g koolhydraten en 2 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Dessertrijst 400g tekst wit
Dessert rijst

Lassie Dessertrijst is na slechts 12 minuten koken klaar voor een heerlijk romig toetje. De rijst neemt tijdens het koken veel vocht op, waardoor je dessert een rijke en volle smaak krijgt.