
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 kleine rode ui, fijngesneden
- 1 knoflookteen, in dunne plakjes
- 1 flinke tl lichte misopasta (shiro)
- 100 g boerenkool, fijngesneden
- 200 g gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld: shiitake, oesterzwam)
- ½ el sojasaus
- 1 pak Lassie Panklaar Zilvervliesrijst
- 2 lenteui, fijngesneden
Optioneel:
- Komkommer, in dunne slierten.
Bereidingswijze
- Verhit olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de misopasta toe aan de wok, roer goed door en voeg de boerenkool in de pan. Roerbak zo’n 2 minuten, of totdat de boerenkool grotendeels geslonken is. Schep regelmatig door.
- Snijd ondertussen de paddenstoelen grof. Voeg ze samen met de sojasaus toe aan de wok. Roerbak nog 2 minuten en voeg vervolgens de rijst toe. Bak de rijst nog 2 minuut mee.
- Schep vlak voor serveren de lente-ui door de rijst, houd wat apart ter garnering.
- Verdeel over 2 borden, garneer met de resterende lenteui.
Tip: Serveer dunne slierten, geschaafd met de kaasschaaf, komkommer als frisse toevoeging.
Bevat p.p. 354 kcal. 9,5 g eiwit, 9 g vet, waarvan 1,5 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel