Miso-gebakken rijst met

boerenkool en paddenstoelen

Personen:
2
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
354 kcal
604 Panklaar Zilvervliesrijst Miso gebakken rijst boerenkool paddenstoelen
Milou van de Will
Milou van der Will

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1 kleine rode ui, fijngesneden
  • 1 knoflookteen, in dunne plakjes
  • 1 flinke tl lichte misopasta (shiro)
  • 100 g boerenkool, fijngesneden
  • 200 g gemengde paddenstoelen (bijvoorbeeld: shiitake, oesterzwam)
  • ½ el sojasaus
  • 1 pak Lassie Panklaar Zilvervliesrijst
  • 2 lenteui, fijngesneden

Optioneel:

  • Komkommer, in dunne slierten.

Bereidingswijze

  1. Verhit olie in een wok en fruit de ui en knoflook 1 minuut. Voeg de misopasta toe aan de wok, roer goed door en voeg de boerenkool in de pan. Roerbak zo’n 2 minuten, of totdat de boerenkool grotendeels geslonken is. Schep regelmatig door.
  2. Snijd ondertussen de paddenstoelen grof. Voeg ze samen met de sojasaus toe aan de wok. Roerbak nog 2 minuten en voeg vervolgens de rijst toe. Bak de rijst nog 2 minuut mee.
  3. Schep vlak voor serveren de lente-ui door de rijst, houd wat apart ter garnering.
  4. Verdeel over 2 borden, garneer met de resterende lenteui.

Tip: Serveer dunne slierten, geschaafd met de kaasschaaf, komkommer als frisse toevoeging.

Bevat p.p. 354 kcal. 9,5 g eiwit, 9 g vet, waarvan 1,5 g verzadigd, 43 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van