Met Lassie Poké Bowl rijst Kant-en-Klaar Sriracha zet je zelf supersnel en simpel een heerlijke poké bowl op tafel. De sriracha geeft een lichtpittige smaak en mooie, oranje kleur aan deze Hawaïaanse klassieker.
Sriracha poke bowl met honing-gembergehakt
en frisse groenten
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25
- Voedingswaarde:
- 505 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Schil de gember en rasp deze fijn. Verhit in een koekenpan de olie. Bak het gehakt in 4 min. rul en gaar. Voeg de gember en de honing toe en bak nog 2 min.
- Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de erwten snel in een zeef onder stromend warm water. Laat ze goed uitlekken.
- Rasp de radijsjes grof. Snijd de komkommers in dunne plakjes.
- Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er het gehakt, de erwten, de geraspte radijs, de komkommer en de broccolikiemen over. Bestrooi met de gebakken uitjes.
Tip: Serveer met partjes limoen.
Vega-tip: Liever zonder vlees? Neem vers vegetarisch gehakt of grof verkruimelde tofu.
Bevat p.p.: 505 kcal, 20 g eiwit, 24 g vet waarvan 7 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Poké Bowl rijst Kant-en-Klaar Sriracha