Bereidingswijze
- Schil de gember en rasp deze fijn. Verhit in een koekenpan de olie. Bak het gehakt in 4 min. rul en gaar. Voeg de gember en de honing toe en bak nog 2 min.
- Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ontdooi de erwten snel in een zeef onder stromend warm water. Laat ze goed uitlekken.
- Rasp de radijsjes grof. Snijd de komkommers in dunne plakjes.
- Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er het gehakt, de erwten, de geraspte radijs, de komkommer en de broccolikiemen over. Bestrooi met de gebakken uitjes.
Tip: Serveer met partjes limoen.
Vega-tip: Liever zonder vlees? Neem vers vegetarisch gehakt of grof verkruimelde tofu.
Bevat p.p.: 505 kcal, 20 g eiwit, 24 g vet waarvan 7 g verzadigd, 51 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel