Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking of het basisrecept.
- Verwarm de rijstazijn (100 ml) met de 2 el suiker tot de suiker is opgelost. Halveer intussen de radijsjes en doe ze in een kom. Schenk de warme azijn over de radijsjes en laat ze afkoelen.
- Verhit de grillpan. Meng de bimi met de olie. Leg de bimi in de grillpan en gril in 5 minuten beetgaar. Keer ze regelmatig.
- Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado in dunne schijfjes.
- Verdeel alle toppings over elk een eigen schaaltje: de plakjes zalm- en/of tonijnfilet, de garnalen en/of surimi flakes, de bimi, de avocado, de edamame, de zeewiersalade en de sushigember. Zet de schaaltjes op tafel of op een buffet. Zet sauzen en toppings naar keuze erbij.
- Schep de rijst in 4 kommen en laat iedereen zijn pokébowl naar eigen smaak toppen.
Tip: Serveer met partjes limoen.
Vega tip: Vervang voor een vegetarisch buffet de vis door gebakken blokjes tofu, partjes gekookt ei en/of kikkererwten.
Tip: Ook lekker op een pokébowlbuffet zijn roosjes (geroosterde) bloemkool, gegrilde paprika, roergebakken paksoi en plakjes (snoep)komkommer.
*Liever geen rauwe vis? Gril de zalm- of tonijnfilet kort in de grillpan rosé of naar wens net gaar en snijd in dunne plakjes.
Bevat p.p.: 695 kcal, 30 g eiwit, 29 g vet waarvan 5 g verzadigd, 75 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel (zonder toppings)