Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schep de repen kip om met versgemalen peper, sambal, ½ eetlepel gember en de ketjap. Steek de repen kip zigzag aan de satéstokjes.
- Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en bak de kipsateetjes op matig hoog vuur in 4 - 6 min. rondom bruin en gaar. Zet apart en houd warm onder aluminiumfolie.
- Roer rest van de marinade en 250 ml water door het bakvet en laat dit 2 min. zachtjes koken. Voeg de pindakaas toe en verwarm al roerend tot een lekkere pindasaus, voeg eventueel nog een scheutje water toe.
- Verwarm 2 eetlepels olie in een hapjespan en roerbak de rest van de gember, de tomaatreepjes en taugé 2 - 3 min. tot de taugé iets slinkt. Schep de nasi goreng erdoor en breng op smaak metketjap en sambal.
Tip: Je kunt de geraspte gember ook vervangen door 1-2 theelepels gemberpoeder. En voeg, voor nóg meer smaak, een theelepel gemalen komijn toe.
Bevat p.p: 625 kcal. 35 g eiwit, 25 g vet waarvan 4 g verzadigd, 63 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel