Bereidingswijze
- Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Schil de gember. Doe de gember met de ui, de knoflook, de garam masala en de tomatenpuree in de hakmolen en pureer tot een gladde currypasta.
- Kook de broccoli in ongeveer 5 min. beetgaar. Snijd de radijsjes in kwarten.
- Verhit in een sauspan 1 el olie. Fruit de currypasta zachtjes 2 min. Voeg de kokosmelk toe en kook de saus 5 min. in tot een dikkere saus.
- Verhit in een koekenpan een ruime laag olie. Bak de kipschnitzels in 2-3 min. per kant goudbruin en krokant. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Snijd de kipschnitzels in reepjes.
- Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel er de broccoli, de edamamebonen, de radijsjes, de kipreepjes en de saus over.
Tip: Bestrooi de bowls met een beetje sesamzaad.
Bevat p.p.: 790 kcal, 29 g eiwit, 35 g vet waarvan 12 g verzadigd, 83 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel