Gevulde Mexicaanse puntpaprika’s

met rijst, tonijn en cheddarkaas

Personen:
4
Bereidingstijd:
20 minuten + 15 minuten oventijd
Voedingswaarde:
540 kcal
669 Half Volkoren Toverrijst Gevulde Mexicaanse puntpaprikas rijst tonijn cheddarkaas

Ingrediënten

  • 150 g Lassie Half Volkoren Toverrijst
  • 4 puntpaprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 blikje maïs (150 g), uitgelekt
  • 2 blikjes tonijnstukken in water (à 145 g), uitgelekt
  • 75 g nacho chips
  • 150 g geraspte cheddar kaas
  • 2 bosuitjes
  • Extra nodig: bakplaat

Optioneel:

  • 200 g guacamole


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte. Leg de paprikahelften met het snijvlak naar boven op de bakplaat. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep de komijn, de maïs en de tonijn erdoor.
  4. Giet de rijst af en laat goed uitlekken. Schep de rijst door het tonijnmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Vul de paprika’s met het rijstmengsel.
  5. Verdeel de chips over de paprika’s en bestrooi met de kaas. Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in 15 min. gaar. Bestrooi met de bosui.

Tip: Lekker met guacamole

Vegetarische tip: Vervang de tonijn door blokjes avocado of rode kidneybonen.

BBQ-tip: Rooster de paprika’s op de barbecue (met deksel) gaar.

Bevat p.p.: 540 kcal, 29 g eiwit, 22 g vet waarvan 9 g verzadigd, 53 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Tover Zilver rijst 400g tekst wit
Tover Zilver rijst

Met Lassie Tover Zilver geef je je vertrouwde witte rijstgerecht een verantwoorde twist. In het pak vind je namelijk zilvervliesrijst gecombineerd met het gemak van Toverrijst.