Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit in een grote hapjespan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Voeg de boerenkool in 2 porties toe en bak in 8 min. zacht en gaar. Voeg de tweede portie toe als de eerste begint te slinken.
- Meng intussen de crème fraîche met de knoflook en de geraspte mozzarella. Verdeel de zalmfilet in 4 porties.
- Giet de orzo af. Schep de orzo door de boerenkool en breng op smaak met zout en peper. Schep de orzo met de boerenkool in de ovenschaal. Leg er de zalmfilet en de tomaatjes op.
- Schep het mozzarellamengsel over de zalmfilet, de tomaatjes en de orzo. Bak de orzo in de voorverwarmde oven in 20 min. goudbruin.
- Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord. Bestrooi de geroosterde orzo uit de oven met de geroosterde pijnboompitten.
Tip: Schep voor een fris accent de geraspte schil van 2 citroenen door de boerenkool.
Variatietip: Liever geen vis? Vervang de zalmfilet door 400 g vegetarische balletjes.
Bevat p.p.: 895 kcal, 49 g eiwit, 50 g vet waarvan 17 g verzadigd, 59 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel