Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.
Paprikarisotto
met garnalen
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 20 minuten
- Voedingswaarde:
- 487 kcal
- De Grote Hamersma Wijntip:
Montaignan Chardonnay 2021 - Garnalen zijn nu eenmaal dol op chardonnay. Ook als ze in de risotto belanden.
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verhit de boter en bak hierin de knoflook en de groenten kort.
- Voeg de rijst toe en bak 1 min. mee.
- Voeg 400 ml bouillon in delen al roerend toe aan de rijst. Wacht steeds met toevoegen tot de bouillon volledig door de rijst is opgenomen. Dit duurt ongeveer 4 min. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Voeg desgewenst nog extra bouillon erbij voor de smeuïgheid.
- Roer de garnalen, peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto. Verwarm nog 1 min.
- Garneer de risotto met de rest van de Parmezaanse kaas.
Tip: Ook lekker met zeevruchten (vers of diepvries). Voeg deze dan direct toe bij stap 3.
Bevat p.p: 487 kcal.3 17 g vet, 18,4 g eiwit, 68,4 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Rapido Risotto