De bereiding van risotto rijst vraagt om wat extra tijd en aandacht, maar het resultaat is heerlijk. De korrels nemen tijdens het koken veel vocht op, wat de rijst lekker zacht en smeuïg maakt.
Paddenstoelenrisotto
met spekjes
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bak de paddenstoelen met de helft van de olijfolie en zet apart.
- Verhit de overgebleven olie en de helft van de boter in een pan. Voeg de spekjes en de ui toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak al roerend kort mee. Schenk er een flinke scheut bouillon bij. Roer tot alle bouillon is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, na ca. 18 min.
- Draai het vuur uit. Voeg de rest van de boter en de helft van de kaas toe en laat afgedekt nog 3 min. staan. Meng de gebakken paddenstoelen erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer in 4 diepe borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Tip: Bestrooi met fijngesneden platte peterselie.
Bevat p.p. 700 kcal. 22 g eiwit, 41 g vet en 61 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Risotto rijst