Met kip, zalm of vegetarisch

We hebben allemaal verschillende borrelhapjes recepten voor je ontwikkeld. Van een sushi bake met gerookte kip of zalm tot aan bliss balls voor bij je high tea. Maar natuurlijk ook lekker vegetarisch. Met fruit, groente of kaas. Maak meerdere van deze kleine hapjes en er is voor iedereen wat wils.

Gepaneerd of met bladerdeeg

Onze hapjes met bladerdeeg zijn ontzettend populair. Probeer maar eens empanadas met gehakt of met een vegetarische tomatenrijst en kaas. Lekker met een tomatensalsa en een fris biertje. Maar we hebben bijvoorbeeld ook bijzondere kroketten. Maak bijvoorbeeld Italiaanse arancini of ga voor Thaise rijstkroketjes met aubergine!

Ook van de bbq

Schijnt het zonnetje en ben je lekker met vrienden aan het borrelen? Steek dan je bbq aan en maak een paar van onze borrelhapjes recepten op de bbq! Laat je gasten bijvoorbeeld genieten van een homemade quinoaburgertje of pof een paar bietjes en vul ze met een mengsel van feta en honing. Net even wat anders dan je gewend bent!

Borrelhapjes recepten voor een culinair & luxe buffet

Ook voor een culinair avondje of luxe buffet hebben we een paar borrelhapjes recepten. Leuke gerechtjes waarmee je de show steelt en die tóch simpel te maken zijn. Denk aan gevulde kastanjechampignons met truffelrisotto, die poké traybake of geroosterde snackpaprikaatjes met kruidige couscous en yoghurt. Laat je lekker inspireren!

Koud én warm

Onze Thaise crab cakes, risottomuffins en spicy toverkoekjes zijn warm het lekkerst. Maar we hebben ook koude hapjes voor bij de borrel of high tea. Lekker zoete én gezonde bliss balls, bijvoorbeeld. Een torta di riso. Of die blueberry plaatcake met blauwe bessen en crunchy deegkruimels. Ook geschikt als tussendoortje of dessert!

Makkelijk & simpel zelf te maken

Borrelhapjes moeten niet alleen lekker zijn, maar bij voorkeur ook simpel. Makkelijk te maken. Het liefst ook als je gaat voor culinaire hapjes om indruk mee te maken. Daarom zorgen we er bij Lassie voor dat je al onze borrelhapjes recepten eenvoudig zelf kunt maken. Ook als je niet bepaald een ster in de keuken bent.

Gezonde borrelhapjes recepten

Als het even kan, maken we ook graag gezonde hapjes. Hapjes met groenten en een verantwoorde basis van granen. Dat stilt de honger en je legt er een goed bodempje mee voor de rest van de avond. Kijk dus niet gek op als je wat courgette terugvindt in die muffins of als er wat spinazie in je empanadas zit!

Leuke borrelhapjes recepten

Lekker, simpel en gezond. Dat is natuurlijk wel zo fijn, maar het is ook prettig als die hapjes er een beetje leuk uitzien of gewoon even anders zijn dat wat je misschien gewend bent. Waar je ook voor gaat, één ding is zeker: met onze borrelhapjes recepten wordt die borrel in ieder geval niet saai!

Meer inspiratie?

Hier vind je ook lekkere, gezonde en makkelijke recepten: