Bereidingswijze
- Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de haverrijst af, laat goed uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Klop met de mixer de boter met de suiker en de vanillesuiker romig. Klop er een voor een 2 eieren door.
- Klop vervolgens het amandelmeel en ten slotte de laatste 3 eieren door het beslag. Spatel de gekookte haverrijst door het beslag.
- Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de kersen over het cakebeslag. Bestrooi met het amandelschaafsel.
- Bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 min. goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen alvorens in 12 repen te snijden. Bestrooi met poedersuiker.
Tip: Schep samen met de gekookte rijst de rasp van 2 schoongeboende sinaasappels door het beslag.
Bevat p.p.: 275 kcal, 5 g eiwit, 17 g vet waarvan 9 g verzadigd, 25 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel