Haverrijst-amandelcake

met kersen

Personen:
12
Bereidingstijd:
30 minuten + afkoelen + 40 minuten oventijd
Voedingswaarde:
275 kcal
721 Lassie haverrijst haverrijst amandelcake met kersen liggend beeld

Ingrediënten

  • ½ pak Lassie Haverrijst (à 275 g)
  • 200 g roomboter op kamertemperatuur
  • 175 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 200 g zelfrijzend amandelmeel
  • 150 g kersen zonder pit (vers of diepvries)
  • 2 el amandelschaafsel
  • poedersuiker

Extra nodig: lage taart- of brownievorm (18 x 28 cm), bakpapier, mixer

Optioneel:

  • rasp van 2 sinaasappels

Bereidingswijze

1. Kook de haverrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de haverrijst af, laat goed uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur.

2. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Klop met de mixer de boter met de suiker en de vanillesuiker romig. Klop er een voor een 2 eieren door.

3. Klop vervolgens het amandelmeel en ten slotte de laatste 3 eieren door het beslag. Spatel de gekookte haverrijst door het beslag.

4. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de kersen over het cakebeslag. Bestrooi met het amandelschaafsel.

5. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ongeveer 40 min. goudbruin en gaar. Laat de cake in de vorm afkoelen alvorens in 12 repen te snijden. Bestrooi met poedersuiker.

Tip: Schep samen met de gekookte rijst de rasp van 2 schoongeboende sinaasappels door het beslag.

Bevat p.p.: 275 kcal, 5 g eiwit, 17 g vet waarvan 9 g verzadigd, 25 g koolhydraten en 1 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Haverrijst 275g tekst wit
Haver rijst

Haverrijst maakt gezond eten extra makkelijk en snel. Haverrijst is namelijk een bron van plantaardige eiwitten én vezels. De haverkorrels in dit pak hoeven slechts tien minuten gekookt te worden. De graansoort is een perfect alternatief voor rijst. Probeer bijvoorbeeld eens een nasi met haver.