Paella is het pronkstuk van de Spaanse keuken. Met Lassie Paella rijst zet je deze mediterrane klassieker in een handomdraai op tafel!
Pittige Paella met
kip en peultjes
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 30 minuten
- Voedingswaarde:
- 605 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Bak de blokjes chorizo in een hapjespan zachtjes uit tot ze knapperig zijn. Snijd intussen de kipdijfilets in blokjes en kruid ze met paprikapoeder, kaneel en wat zout en versgemalen zwarte peper.
- Schep de chorizo op een bordje. Bak de kipblokjes in het chorizovet al omscheppend in 2-3 minuten rondom lichtbruin.
- Schep de paellarijst erdoor. Schenk er 900 ml water bij en voeg zout naar smaak toe. Breng de rijst al roerend aan de kook. Laat de paella 15 minuten zachtjes koken, roer af en toe voorzichtig.
- Voeg de plakjes wortel en de peultjes toe aan de rijst, roer door en laat nog 5-7 minuten zachtjes koken.
- Neem de pan van het vuur en laat de paella nog 5 minuten afgedekt staan. Strooi de bosui, oregano en chorizo erover.
Tip: Lekker met een salade van jonge bladsla met cherrytomaatjes en olijven.
Tip: Iets anders dan varkensvlees? Vervang de chorizo dan door runder-cervelaatworst in kleine blokjes.
Bevat p.p: 605 kcal.f 32 g eiwit, 20 g vet waarvan 7 g verzadigd, 72 g koolhydraten en 5 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Paella rijst