Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng in een kom de ui met rode peper, koriander, limoenrasp, 2 eetlepels limoensap, olie en wat zout en versgemalen zwarte peper.
- Schenk de kokosmelk in de ovenschaal. Leg de stukken zalm erin en verdeel het kruidenmengsel erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en laat de zalm in ca. 20 min. net gaar worden.
- Kook intussen de pandanrijst gaar volgens de aanwijzingen. Schil de wortelen met een dunschiller en snijd ze schuin in dunne plakjes. Halveer de bosuitjes in de lengte en snijd ze in grove stukken. Schep in een stoommand de peultjes, broccoli, bospeen en bosui door elkaar. Stoom de groenten in een stoomoven, steamer of stoompan in 12 - 15 min. beetgaar.
- Maak van een kwart van de rijst een timbaaltje in een licht ingevet kopje, druk goed aan en stort in het midden van een wijde kom. Maak zo nog 3 timbaaltjes in wijde kommen.
- Leg op elk bord een stuk zalm met kruiden en groenten. Schep de kokosjus uit de schaal over de zalm en groenten.
Tip: Dit gerecht is ook erg lekker met andere vis, bijvoorbeeld kabeljauw-, pangasius- of tilapiafilet.
Bevat p.p: 745 kcal. 35 g eiwit, 36 g vet waarvan 13 g verzadigd, 68 g koolhydraten en 6 g voedingsvezel