Nasi goreng

met kip en ananas

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
797 kcal
Nasi Goreng Nasi Goreng Met Kip En Ananas

Ingrediënten

  • 300 g Lassie Toverrijst
  • 400 g kipfiletblokjes
  • 150 ml kant en klare marinade voor saté
  • 1 blik ananasblokjes op ananassap (425 g)
  • 2 grote zoete uien
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 paksoi, blad en stelen in repen
  • 200 g pindakaas met stukjes noot
  • 1 teen knoflook
  • 3 el seroendeng

Bereidingswijze

  1. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Laat de rijst snel afkoelen, schep af en toe om. Schep de kipfiletblokjes om met de marinade. Laat de ananasblokjes uitlekken, vang het vocht op. Snipper 1½ ui grof en ½ ui zeer fijn.
  2. Verhit 2 eetlepels olie in de wok en roerbak de grof gesnipperde ui 3 min. Schep met een schuimspaan de kipblokjes uit de marinade en schep ze bij de ui. Roerbak 5 min., voeg de paksoistelen toe en roerbak 3 min. Schep de afgekoelde rijst erbij en roerbak 1 min. of tot de rijst warm is en licht gekleurd. Schep het paksoiblad en de ananasblokjes erdoor en roerbak nog ca. 1 min.
  3. Verhit intussen de rest van de olie en fruit de fijngesnipperde ui 3 min. Knijp de knoflookteen boven de pan uit, voeg de pindakaas, rest van de kipmarinade en ananasvocht toe en roer met een houten lepel zodat een gladde saus ontstaat. Voeg als de saus te dik is nog wat water toe. Breng de saus tot tegen de kook aan, neem dan de pan direct van het vuur.
  4. Verdeel de nasi goreng over 4 kommen of borden, schep er wat pindasaus over en bestrooi met seroendeng. Geef de rest van de satésaus apart erbij.

Bevat p.p.: 797 kcal. 45 g eiwit, 43 g vet en 65 g koolhydraten

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Tover Rijst E nummer sticker tekst wit
Toverrijst

Lassie Toverrijst is al ruim 60 jaar een begrip in de Nederlandse keuken. Terecht, want door de grote, droge korrel mislukt Toverrijst nooit. En dankzij de korte kooktijd blijft de smaak behouden.