Bereidingswijze
- Bereid de Poké Bowl rijst volgens de aanwijzing op de verpakking of gebruik het basisrecept.
- Verhit in een hapjespan 1 el olie. Bak de pompoenblokjes 1 minuut. Voeg de kokosmelk en de kerrie toe. Breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de pompoen in 10-12 minuten gaar.
- Snijd de tofu in 8 plakjes. Dep de tofu goed droog met keukenpapier en wrijf de plakjes in met de togarashi of de chilimelange.
- Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olie. Bak de tofu in 2-3 minuten per kant bruin.
- Schep de rijst in 4 kommen. Verdeel de gestoofde pompoen, de tofu, de mango en de komkommer over de rijst. Bestrooi met de bosui.
Tip: Bestrooi de pompoen met 1 el geroosterd amandelschaafsel.
Tip: Natuurlijk kun je dit recept ook maken met Lassie Poké bowl rijst (375 g). Gebruik dan 300 g rijst en bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bevat p.p.: 645 kcal. 20 g eiwit, 29 g vet waarvan 13 g verzadigd, 74 g koolhydraten en 3 g voedingsvezel