Vluggort met kokosroom

en gekarameliseerde gebakken banaan

Personen:
4
Bereidingstijd:
15 minuten
Voedingswaarde:
399 kcal
606 Vluggort Kokosgort gekarameliseerde banaan
Milou van de Will
Milou van der Will

Ingrediënten

  • 200 g Lassie vluggort
  • 100 ml kokosroom (geen kokosmelk *)
  • ½ tl kardemom
  • 1 steranijs
  • 4 el (palm)suiker
  • Snuf zout
  • 100 ml water
  • 2 bananen, in schuine plakken
  • 40 g pure chocola, ter garnering

Optioneel:

  • 1 limoenblaadje (toko)


Bereidingswijze

  1. Kook de vluggort met een snuf zout gaar volgens de verpakking. Giet de vluggort af.
  2. Doe ondertussen de room met de kardemom en steranijs in een steelpannetje en verwarm zachtjes, ongeveer 2 minuten. Haal van de warmtebron en laat de smaken trekken.
  3. Maak de karamel door de suiker met het zout en het water in een koekenpan te smelten. Leg de plakjes banaan erin , als de karamel bubbelt. Bak de banaan mooi goudbruin.
  4. Haal de steranijs uit de room en roer de room gelijk na het afgieten door de gort.
  5. Schep de gort in 4 schaaltjes. Verdeel de gekarameliseerde banaan erover. Schenk tot slot de rest van de karamel uit de pan over de gort. Schaaf linten van de chocola ter garnering.

Tip: Voeg voor een tropisch smaakje een limoenblaadje toe bij het verwarmen van de kokosroom.

Tip: *Kun je geen kokosroom vinden? Zet de avond van tevoren een blik kokosmelk in de koelkast en schep de hard geworden ‘room’ uit de bovenkant van het blik.

Bevat p.p. 399 kcal. 7 g eiwit, 41 g vet, waarvan 8 g verzadigd, 66 g koolhydraten en 5,5 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Vluggort tekst wit
Vluggort

Vluggort is gepelde gerst die al eeuwenlang wordt gebruikt als basis voor pap. De graansoort doet het goed in romige gerechten, zowel zoet als hartig.