Babyproof risotto met kip

pompoen en appel

Personen:
1
Bereidingstijd:
20 minuten
Voedingswaarde:
162 kcal per 100 g
592 Risotto rijst Babyproof risotto kip pompoen appel

Ingrediënten

  • 70 g Rapido Risottorijst
  • 1 Appel, bijv. Elstar (geschild in stukjes)
  • ca. 175 g Pompoen (in stukjes, dobbelsteenformaat)
  • 150 g Kipdijfilet (in reepjes)
  • 2-3 el olie
  • 1 Steranijs

Optioneel:

  • Nootmuskaat

Bereidingswijze

  1. Verwarm een hapjespan met 1-2 el (olijf)olie op middelhoog vuur. Bak de kip 1-2 minuten aan. Bak de pompoen ca. 4 minuten mee.
  2. Voeg de risottorijst en 170 ml warm water en de steranijs toe. Breng op hoog vuur al roerend aan de kook (ca. halve minuut). Voeg geen zout toe: dit kunnen de nieren van je baby nog niet goed aan.
  3. Laat op middelhoog vuur verder garen in 8-10 minuten. Regelmatig roeren.
  4. Kook ondertussen de appel in 3-4 el water totdat de appel zacht is (ca. 8-10 minuten) op laag vuur.
  5. Steranijs verwijderen, hapje grof prakken/blenden en appelcompote samen met 1 el (zonnebloem)olie er doorheen spatelen.
  6. Lauwwarm serveren. Kip, zo nodig, kleiner snijden. De rest af laten koelen en invriezen (bijv. in een siliconen muffinvorm).

Serveertip: Voeg een snufje nootmuskaat toe.

Variatietips: Je kunt ook pompoenstukjes uit de diepvries gebruiken. Toevallig een rijpe peer liggen? Dan kun je natuurlijk ook peer i.p.v. appel gebruiken.

Bevat per 100g: 162.4 kcal. 5.9 g eiwit, 9.5 g vet waarvan 2.4 g verzadigd, 13.7 g koolhydraten, 4.0 g suikers, 1.3 g voedingsvezel en 0.1 g zout

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Rapido Risotto Rijst tekst wit
Rapido Risotto

Met Lassie Rapido Risotto is het bereiden van deze heerlijke Italiaanse rijstklassieker niet meer voorbehouden aan mensen met een flinke portie geduld. De licht gepofte rijstkorrel van deze Rapido Risotto heeft namelijk maar 4 minuten baktijd nodig.