Babyproof risotto met kip
pompoen en appel
- Personen:
 - 1
 - Bereidingstijd:
 - 20 minuten
 - Voedingswaarde:
 - 162 kcal per 100 g
 
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Verwarm een hapjespan met 1-2 el (olijf)olie op middelhoog vuur. Bak de kip 1-2 minuten aan. Bak de pompoen ca. 4 minuten mee.
 - Voeg de risottorijst en 170 ml warm water en de steranijs toe. Breng op hoog vuur al roerend aan de kook (ca. halve minuut). Voeg geen zout toe: dit kunnen de nieren van je baby nog niet goed aan.
 - Laat op middelhoog vuur verder garen in 8-10 minuten. Regelmatig roeren.
 - Kook ondertussen de appel in 3-4 el water totdat de appel zacht is (ca. 8-10 minuten) op laag vuur.
 - Steranijs verwijderen, hapje grof prakken/blenden en appelcompote samen met 1 el (zonnebloem)olie er doorheen spatelen.
 - Lauwwarm serveren. Kip, zo nodig, kleiner snijden. De rest af laten koelen en invriezen (bijv. in een siliconen muffinvorm).
 
Serveertip: Voeg een snufje nootmuskaat toe.
Variatietips: Je kunt ook pompoenstukjes uit de diepvries gebruiken. Toevallig een rijpe peer liggen? Dan kun je natuurlijk ook peer i.p.v. appel gebruiken.
Bevat per 100g: 162.4 kcal. 5.9 g eiwit, 9.5 g vet waarvan 2.4 g verzadigd, 13.7 g koolhydraten, 4.0 g suikers, 1.3 g voedingsvezel en 0.1 g zout
