Gehaktballetjes

in tomatencurry met andijvie

Personen:
4
Bereidingstijd:
25 minuten
Voedingswaarde:
695 kcal
Zilvervlies Quinoa Én Granen Gehaktballetjes In Tomatencurry En Andijvie

Ingrediënten

  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel verse gember, geraspt
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 500 g rundergehakt
  • 2 - 3 eetlepels geraspte kokos
  • 3 eetlepels olie
  • 275 g Lassie Zilvervliesrijst + Quinoa én Granen
  • 1 struik andijvie (ca. 500 g)
  • blender

Bereidingswijze

  1. Doe de tomatenblokjes in de blender. Voeg gember, rode peper, ¾ eetlepel kerriepoeder, de helft van de knoflook en zout toe. Pureer tot een gladde saus.
  2. Kneed het gehakt door met ¼ eetlepel kerriepoeder, kokos en zout en versgemalen peper. Vorm er 20 - 24 kleine balletjes van. Verwarm 1½ eetlepel olie en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Schenk de tomatensaus erbij en laat alles 10 - 15 min. zachtjes sudderen. Verdun de saus zo nodig met een scheutje water.
  3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd intussen het kontje van de andijvie, maak de bladeren los en spoel ze in een vergiet goed schoon. Laat de bladeren uitlekken.
  4. Verwarm 1½ eetlepel olie in een wok en fruit de resterende knoflook zachtjes glazig. Schep de andijvie erdoor en laat de bladeren al omscheppend slinken. Voeg naar smaak zout toe.
  5. Serveer de rijst in wijde kommen en schep aan één kant de gehaktballetjes met saus en aan de andere kant de roergebakken andijvie.

Tip: Garneer met geroosterde kokos. Rooster hiervoor al omscheppend 3 - 4 eetlepels geraspte kokos in een droge koekenpan goudbruin.

Tip: Vervang de andijvie door (Shanghai) paksoi of romainesla.

Bevat p.p: 695 kcal, 33 g eiwit, 37 g vet waarvan 14 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 8 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Zilvervliesrijst Quinoa en granen 275g tekst wit
Zilvervliesrijst + Quinoa én granen

Lassie Zilvervliesrijst + quinoa én granen bevat behalve zilvervliesrijst en quinoa ook de graansoorten tarwe en gerst. Samen geven ze je gerecht een volle, rijke smaak en een verantwoorde twist.