Parelcouscous wordt gemaakt van harde tarwe en is geliefd in het Midden-Oosten. Het heeft een grotere korrel en zachtere smaak dan couscous en lijkt qua bite meer op pasta.
Oosterse kerrie
mosselen en parelcouscous
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 700 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Kook de parelcouscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit intussen de olie in een ruime pan, voeg de bosui, bospeen en bleekselderij toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur tot de groenten beetgaar zijn.
- Voeg de kerrie toe en bak nog 1 minuut mee. Schep de mosselen door de groenten. Voeg de kokosmelk toe en leg een deksel op de pan. Stoom de mosselen in 5 minuten gaar of tot de stoom onder de deksel uit komt. Draai het vuur uit. Schep de gekookte mosselen met het vocht om.
- Knip de zakjes voorzichtig open en verdeel de parelcouscous over 4 diepe kommen. Schep de mosselen met de groenten en kerrie-kokosbouillon op de parel couscous.
Tip: Schep de koriander door de gekookte mosselen.
Tip: Heb je een zakje gekookte parelcouscous over? Maak er de dag erna een lekkere lunchsalade van of roer de couscous door de soep.
Bevat p.p: 700 kcal. 38 g eiwit, 23 g vet waarvan 11 g verzadigd, 82 g koolhydraten en 7 g voedingsvezel
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Parelcouscous Builtje