Bereidingswijze
- Spoel de quinoa in een zeef met ruim water. Kook de quinoa in een steelpan met 300 ml water en wat zout in 8 min. beetgaar. Laat de quinoa van het vuur afgedekt nog 10 min. doorgaren.
- Klop in een kom 4 eetlepel citroen- of limoensap met de olijfolie, paprikapoeder, zout en versgemalen peper tot een dressing en schep de warme quinoa erdoor. Schep de paprikablokjes erdoor. Laat de salade afkoelen.
- Schil de avocado en snijd het vruchtvlees in plakjes. Sprenkel er citroen- of limoensap over tegen het verkleuren.
- Schep de koriander door de quinoa-salade en schep de salade in een bord. Garneer met plakjes avocado en cherrytomaatjes.
Tip: Doe de quinoa-salade op een tortilla en maak hier een wrap van.
Bevat p.p: 565 kcal. 10 g eiwit, 39 g vet waarvan 5 g verzadigd, 38 g koolhydraten en 11 g voedingsvezel