Bereidingswijze
- Klop in een kom de azijn met mosterd, 4 eetlepels olie, zout en peper tot een dressing. Schaaf de knolselderij, wortel en het bietje op een mandoline of in de keukenmachine tot dunne reepjes.
- Schep de bietreepjes om met 3 eetlepels dressing. Schep de wortel en knolselderijreepjes door de dressing. Laat de groentereepjes zeker 15 min. marineren.
- Bereid de zilvervliesmix: verwarm 2 eetlepels olie en fruit de knoflook zachtjes met alle specerijen.
- Schep de zilvervliesmix erdoor en bak de korrels kort mee. Voeg het cranberrysap met 250 ml water en wat zout toe, en kook de zilvervliesmix gaar volgens de aanwijzingen.
- Rooster de pistachenootjes of amandelen goudbruin en laat afkoelen.
- Schep de gare zilvervliesmix warm door het wortel-knolselderijmengsel en schep ook de bietjes met dressing erdoor. Verdeel de veldsla over een platte schaal en schep de zilvervliessalade erop. Bestrooi met de nootjes en bosui.
Tip: Deze salade doet het koud ook goed als buffetgerecht. Garneer dan met partjes ei en olijven.
Bevat p.p: 385 kcal. 9 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel