Salade van biet

wortel en zilvervliesmix

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
385 kcal
Zilvervliesrijst Spelt Quinoa Salade Van Biet Wortel En Zilvervliesspeltmix

Ingrediënten

  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 tl mosterd
  • 6 el neutrale olie
  • 250 g knolselderij, geschild
  • 250 g grote wortel, geschild
  • 1 rauw bietje, geschild
  • 275 g Lassie Zilvervliesrijst + Quinoa én Granen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl kaneel
  • 250 ml cranberrysap
  • 25 g gepelde pistachenootjes, grofgehakt
  • 40 g veldsla
  • 1 bosuitje, in flinterdunne ringetjes

Bereidingswijze

  1. Klop in een kom de azijn met mosterd, 4 eetlepels olie, zout en peper tot een dressing. Schaaf de knolselderij, wortel en het bietje op een mandoline of in de keukenmachine tot dunne reepjes.
  2. Schep de bietreepjes om met 3 eetlepels dressing. Schep de wortel en knolselderijreepjes door de dressing. Laat de groentereepjes zeker 15 min. marineren.
  3. Bereid de zilvervliesmix: verwarm 2 eetlepels olie en fruit de knoflook zachtjes met alle specerijen.
  4. Schep de zilvervliesmix erdoor en bak de korrels kort mee. Voeg het cranberrysap met 250 ml water en wat zout toe, en kook de zilvervliesmix gaar volgens de aanwijzingen.
  5. Rooster de pistachenootjes of amandelen goudbruin en laat afkoelen.
  6. Schep de gare zilvervliesmix warm door het wortel-knolselderijmengsel en schep ook de bietjes met dressing erdoor. Verdeel de veldsla over een platte schaal en schep de zilvervliessalade erop. Bestrooi met de nootjes en bosui.

Tip: Deze salade doet het koud ook goed als buffetgerecht. Garneer dan met partjes ei en olijven.


Bevat p.p: 385 kcal. 9 g eiwit, 15 g vet waarvan 3 g verzadigd, 49 g koolhydraten en 9 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Zilvervliesrijst Quinoa en granen 275g tekst wit
Zilvervliesrijst + Quinoa én granen

Lassie Zilvervliesrijst + quinoa én granen bevat behalve zilvervliesrijst en quinoa ook de graansoorten tarwe en gerst. Samen geven ze je gerecht een volle, rijke smaak en een verantwoorde twist.