Bereidingswijze
- Snijd de broccoliroosjes kleiner. Schep de zalm om met versgemalen zwarte peper en zout. Breng 600 ml water aan de kook.
- Verhit de boter en fruit de specerijen ca. 1 min. Voeg de uisnippers toe en roerbak ze goudbruin in ca. 5 min. Voeg de rijst toe en roerbak ca. 3 min. Voeg de geperste knoflook toe, roer om, schep de broccoli door de rijst en schenk het kokende water erover. Dek de pan af en laat de rijst zonder roeren in 15 min. het water opnemen. Schep na 10 min. de zalmblokjes bovenop de rijst en sluit de pan weer.
- Neem de pan van het vuur en laat het gerecht nog 10 min. doorgaren. Schep voorzichtig de zalm door de rijst en serveer direct.
Tip: Lekker met chutney.
Bevat p.p.: 640 kcal. 34 g eiwit, 30 g vet en 58 g koolhydraten
Bekijk hier de blog over onze duurzame basmatirijst!