Vluggort is gepelde gerst die al eeuwenlang wordt gebruikt als basis voor pap. De graansoort doet het goed in romige gerechten, zowel zoet als hartig.
Tiramisu
van appelcompote en gort
- Personen:
- 4
- Bereidingstijd:
- 25 minuten
- Voedingswaarde:
- 390 kcal
Kookstand
Zet de kookstand aan zodat het scherm niet in slaapstand gaat tijdens het koken.
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook, voeg de gort toe, breng opnieuw aan de kook, zet het vuur laag en laat de gort in 15 min. gaar worden. Stoof de appels met rozijnen, appelsap en vanillesuiker in 10 - 15 min. zacht.
- Laat de gort in een zeef uitlekken en schep het om met basterdsuiker en kaneel. Klop de slagroom stijf en zoet het naar smaak met wat suiker.
- Vul 4 glazen in laagjes met warme gort en warme appelcompote. Spuit of schep bovenop een toef slagroom. Bestuif de slagroom met wat kaneelpoeder.
Bevat p.p.: 390 kcal. 3 g eiwit, 12 g vet en 66 g koolhydraten
In dit recept wordt gebruik gemaakt van
Vluggort