Paella met spinazie,

rozijnen en kikkererwten

Personen:
4
Bereidingstijd:
30 minuten
Voedingswaarde:
655 kcal
375 Paella spinazie rozijnen kikkererwten

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 gele paprika’s, in blokjes
  • ½ el ras el hanout
  • 300 g Lassie Paellarijst
  • 1 blik kikkererwten (400 gram), uitgelekt
  • 100 g rozijnen
  • 400 g panklare spinazie
  • 3 el geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een hapjespan en bak de blokjes paprika met ras el hanout 1-2 minuten.
  2. Roer de paellarijst erdoor. Schenk er 900 ml water bij en voeg zout naar smaak toe. Breng de rijst al roerend aan de kook. Laat de rijst 15 minuten zachtjes koken, roer af en toe voorzichtig.
  3. Voeg de kikkererwten en rozijnen toe aan de rijst.
  4. Schep hand voor hand de spinazie door de rijst en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Verwarm nog 3-5 minuten. Rooster intussen in een droge koekenpan de amandelen goudbruin.
  5. Neem de pan met paella van het vuur en laat nog 5 minuten afgedekt staan. Strooi de amandelen erover. Lekker met tomatensalade.

Tip: Vervang kikkererwten in dit gerecht eens door linzen of zwarte bonen.

Bevat p.p: 655 kcal. 17 g eiwit, 19 g vet waarvan 3 g verzadigd, 98 g koolhydraten en 12 g voedingsvezel

In dit recept wordt gebruik gemaakt van

Lassie Paella rijst 450g tekst wit
Paella rijst

Paella is het pronkstuk van de Spaanse keuken. Met Lassie Paella rijst zet je deze mediterrane klassieker in een handomdraai op tafel!