Bereidingswijze
- Knip het velletjes nori in 4 gelijke repen en leg deze op elkaar. Knip dit stapeltje in flinterdunne reepjes. Roer in een pan de rijst en norireepjes door elkaar. Schenk er 400 ml water bij en kook de toverrijst afgedekt in 12 - 15 min. gaar.
- Snijd intussen de radijsjes in plakjes. Houd ⅓ van apart en hak de rest van de plakjes in kleinere stukjes.
- Schep de rijst in een kom en maak de korrels los met een vork. Schep de gomasio, bosui, stukjes radijs, koriander, azijn en sesamolie erdoor. Meng alles goed.
- Schep de rijstsalade in wijde kommen en leg de plakjes zalm losjes aan één kant van de salade. Schep de zeewiersalade, sushigember en plakjes radijs ernaast.
Tip: Serveer de salade voor een picknick of een feestje in een grote schaal, met schaaltjes zeewiersalade, sushigember en radijs ernaast. Zo kan iedereen zijn eigen salade garneren.
Tip: Serveer bij deze salade een dressing van 2 eetlepels rijstazijn, 1 eetlepel sojasaus en 3-4 eetlepels sesamolie.
Bevat p.p: 515 kcal. 23 g eiwit, 22 g vet waarvan 4 g verzadigd, 54 g koolhydraten en 4 g voedingsvezel