Bereidingswijze
- Haal de makreelfilet uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de boter, sojabonen en de helft van de peterselie door de rijst. Laat de pan met de deksel erop nog 5 minuten staan.
- Breng in de tussentijd een andere pan met ruim water aan de kook. Kook de sperziebonen in circa 5 minuten beetgaar. Voeg de tuinbonen toe aan de sperziebonen, breng opnieuw aan de kook en laat nog 1 minuut koken. Giet het kookvocht af. Schep de bonen door de rijst.
- Kook in de tussentijd ook de eieren in een pan met ruim kokend water 5 minuten. Laat de eieren onder koud water schrikken. Pel de eieren en snijd ze doormidden.
- Verdeel de rijst over 4 diepe borden, breek de markeelfilet in stukken boven de rijst. Leg de eieren ernaast en strooi de resterende peterselie erover.
Tip: Deze ‘groene’ rijst is ook de volgende dag lekker als lunchgerecht of als salade bij een picknick.
Bevat p.p.: 770 kcal. 40 g eiwit, 36 g vet waarvan 10 g verzadigd, 64 g koolhydraten en 13 g voedingsvezel